Categorieen


Pagina's

Huurprofielen ervaring

Je kunt een woning huren, maar waarom? De huurwoningen worden lang niet altijd bewoond door mensen die de kosten van een hypotheek niet kunnen opbrengen. Het is ook voor anderen erg aantrekkelijk. De starters op de woningmarkt kiezen er vaak voor om enkele jaren in een huurhuis te wonen. Een huurhuis is een goede optie voor deze groep maar ook voor de groeiende groep 50-plussers. Vaak hebben zij jarenlang in een koophuis gewoond, maar kiezen nu voor het gemak. Ze hebben vanaf nu dan ook geen omkijken meer naar het onderhoud van de woning. Het kapitaal dat ze overhouden kunnen ze dan nu gaan benutten.

Tijdelijk een woning huren

Dan is er nog een groep mensen die een woning zoeken voor een bepaalde tijd, te denken aan studenten en werkenden die tijdelijk in een regio zijn gedetacheerd. Voor de groepen politiebeambten, verpleegkundigen en leerkrachten is het in de grote steden vaak lastig snel een geschikte huurwoning te vinden. Zij kunnen de huurwoning dan nemen als tussenoplossing. Maar de potentiële huurders kunnen op veel verschillende manieren aan een woning komen. Dit kan geregeld worden via de woningcorporaties, maar dan moeten ze vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een student kan onder andere terecht bij de kamerbemiddelingsbureaus die in alle studentensteden te vinden zijn. Naast alle officiële kanalen is ook het informele circuit voor huurders en verhuurders heel belangrijk, denk eens aan advertenties en via via word je ook met elkaar in contact gebracht.

Huurprofielen.nl ervaring

De dienst Huurprofielen.nl helpt je bij het vinden van de gewenste huurwoning. Je maakt een zoekopdracht aan en de medewerkers gaan dagelijks voor je op zoek naar een woonruimte overeenkomstig met je zoekopdracht. Mijn ervaring is goed met deze dienst. Na aanmelding kreeg ik dagelijks woningen per mail binnen. Duurde ongeveer 2 weken voordat ik een uitnodiging kreeg van de verhuurder.
Over de auteur

Peter

Schrijf over tal van onderwerpen.


Meest bekeken - Alle categorieen