Categorieen


Pagina's

Eigen startpagina maken

Steeds vaker hoor je er mensen over spreken, een eigen startpagina maken zonder dat je over enige kennis van html hoeft te beschikken. Ze zeggen dat het gratis en simpel is maar hoe gaat het dan in zijn werk? Er zijn veel portals actief die de mogelijkheid bieden om een eigen startpagina te maken over een door jou gekozen onderwerp. Jouw voordeel is dat het geen geld kost. Dit komt omdat webhosting en het subdomein betaald worden door het portal, waar jij je eigen startpagina gaat maken.

Doel van een eigen startpagina maken
Er kan altijd een doel zijn wanneer je een startpagina gaat maken. Je kunt het zomaar gaan proberen, maar je kunt er ook voor kiezen om je hobby uit te gaan breiden, Hierbij ga je dan  zoveel mogelijk relevante links van websites op de startpagina verzamelen. Maar het kan ook zijn dat je geld wilt verdienen en daarvoor een gratis startpagina wilt creëren. Maar er zijn ook mensen die een algemene startpagina maken en daar al hun eigen favoriete links op plaatsen. Je kunt er zo voor gaan zorgen dat mensen alles te weten komen over jou en waar je graag naar kijkt op internet, dit is ook van andere mensen te bekijken en zo kun je ook nieuwe contacten leggen via internet.

Beginnen met het maken van een startpagina
Er is een beginstap als je gaat starten om een eigen startpagina te maken, dit is het uitkiezen van een portal. Nadat je bent aangemeld ga je bedenken wat de naam van je subdomein van het portal gaat worden en als dat klaar is dan kun je aan de slag. Meestal bestaat iedere startpagina uit meerdere kolommen, waarin je rubrieken kunt opnemen. Dan kunnen daar vervolgens weer links worden geplaatst. Naast deze links kun je tekst plaatsen in de rubrieken of er een foto in opnemen. Je kunt dan ook de kleuren van de achtergrond van de startpagina aanpassen, zodat je een kleur kunt kiezen, die bij het onderwerp past. Dan is er nog het  beheerpanel van elke startpagina eigenlijk wijst zich dat vanzelf en is voor iedereen eenvoudig te begrijpen en toe te passen. Een eigen startpagina maken, begint dus met voornoemde stappen en de ga je volgen en dan heb je een eigen startpagina.  Als de tevreden bent over de eigen startpagina dan kun je beginnen met het plaatsen van de links. De links kun je al eerder hebben gevonden, je kunt nu ook andere gaan zoeken met foto’s Dan maak je gebruik van tekst in de rubrieken, let er op dat je deze kort en bondig gaat houden.
Over de auteur

Marc

Ook je eigen startpagina maken ? Bezoek onze website.


Meest bekeken - Alle categorieen