Categorieen


Pagina's

Advies om veilig 's nachts te rijden tijdens uw autovakantie

Als je overdag gaat beginnen met je autovakantie, dan kun je heel wat tijd verliezen met files en verkeersdrukte. Dit is een nadeel dat je niet hebt als je 's nachts gaat rijden, dan is het namelijk veel rustiger en kun je veel tijd winnen. Toch kan het ook gevaren met zich meebrengen om in de duisternis met de wagen op vakantie te gaan, je kunt namelijk van alles tegen komen onderweg.

Voordelen van 's nachts te rijden
Als je op reis gaat met de auto dan kan leuk en avontuurlijk zijn, maar het vereist ook de nodige aandacht en oplettendheid. Als je overdag met je autovakantie Frankrijk begint, dan kan je te maken hebben met druk verkeer, files en hitte. Daarom geven de meeste mensen er de voorkeur aan om 's nachts hun autovakantie te beginnen. Je hebt dan geen last van de drukte en kunt lekker doorrijden.

Houd je aan de snelheidsregels
Het kan verleidelijk zijn om 's nachts van de gelegenheid gebruik te maken en sneller te gaan rijden dan toegelaten is. Maar let goed op want je kunt hellingen tegenkomen en dan is het zo gedaan, let daarom goed op de regels en houd je hier ook aan, ze zijn er niet voor niets! Daarnaast is het zonde om je vakantie met een behoorlijke boete te beginnen.

Denk aan je biologische klok
Je biologische klok zorgt ervoor dat je lichaam signalen zal uitzenden als je te moe wordt. Je hersenen worden moe, je ogen voelen zwaar aan en je concentratie vermindert, je moet afwisselen met rijden en op tijd stoppen.Dit voorkomt ook dat je dood moe aan je vakantie begint.

Kies een gepast tijdstip om te vertrekken
Sommige mensen rijden het liefst vanaf zonsondergang een hele tijd door tot midden in de nacht en doen dan een dutje in de wagen van enkele uurtjes, let er goed op dat je wisselende tijden hebt met rijden, je moet bij vertrek goed uitgerust zijn en indien nodig op tijd stoppen en wisselen zodat je daarna weer fris verder kunt rijden.

Houd je gedachten actief
Je moet de concentratie er in de nacht goed bijhouden, fixeer niet, maar let goed op. Als je partner wakker is, is dat een goed teken want dan kun je samen opletten en met elkaar praten, dit houd je ook wakker. Je moet er niet aandenken dat je in slaap valt achter het stuur met je hele gezin in de auto.
Over de auteur

Janneke Bakker

In dit artikel deel in mijn ervaring die ik heb met een autovakantie in het algemeen. Doordat ik dit al jaren die ben ik van mening dat dit advies toch wel nuttig kan zijn. Veel van deze adviezen heb ik op gedaan tijdens een autovakantie Frankrijk met mijn gezin.


Meest bekeken - Alle categorieen