Categorieen


Pagina's

Hoe leuk is een Jongerenvakantie

Wil je nu wel eens zonder ouders op vakantie? Er zijn ook reizen die verschillende mensen meenemen, jong en oud en dat kan ook een gezelschap bij elkaar zijn! Het kan erg leuk zijn dus probeer het eens uit en wie weet is dat wel wat voor jou! Er zijn verschillende soorten vakanties voor jongeren bijvoorbeeld, feestvakantie`s, zeilvakantie`s en survivalvakantie`s.

Eindexamenreis
Na je eindexamen hoef je even geen boek meer te zien. Het duurt nog een paar weken voordat je te horen krijgt of je geslaagd bent. Een mooie gelegenheid om er even tussenuit te gaan. Lekker feesten en in de zon zitten. Dit soort reizen bestaan. Ze worden expres georganiseerd in de tijd tussen de examens en de examenuitslag. Maar ook tijdens de zomervakantie kun je een vergelijkbare jongerenreis maken. Ze zijn geheel georienteerd op jongeren en doen er alles aan om het jouw zo naar de zin mogenlijk te maken.

Organisatie op afstand
Een reisleider in de buurt op vakantie? Sommige jongeren willen hier niet aan denken maar het kan toch een prettig idee zijn dat je bij iemand terecht kunt wanneer zich problemen voordoen. Al was het alleen maar om de ouders gerust te stellen. Sommige reisorganisaties zorgen bij een jongerenreis voor het vervoer, de accommodatie én een contactpersoon ter plaatse. Dan kun je zelf ontspannen en alles wordt toch verzorgd leuk toch?  Ze hebben vaak leuke excursies kroegen tochten of korting coupons voor disco`s.

Sport en spel
Het gezelschap met een reisleider kan ook heel leuk zijn. Veel organisaties zorgen voor een jong team dat de jongerenreizen begeleidt. Je kunt met de groep dan leuke dingen gaan ondernemen en zelf ook het een en ander organiseren want ze staan vaak overal voor open. Het kan ook zijn dat je je zelf op kan geven bij de reisleiders en dat hun je benaderen als er een spel word georganiseerd. Dit kan doormiddel van je mobiele nummer.

Vrijwilligerswerk
Het zou leuk kunnen zijn om tijdens je vakantie iets nuttigs te doen. Je kunt denken aan druiven plukken in Frankrijk dit is een van de bekendste mogelijkheden. Er zijn ook ook jongerenreizen waarbij je mag helpen bij een archeologische opgraving, het restaureren van een monument of het opbouwen van een popfestival. Vaak gaat het hier om vrijwilligerswerk, maar er zijn ook vakanties denkbaar waarbij je een klein bedrag verdient. Denk goed na over wat je wil gaan doen en wie weet is het wel wat voor jou om een ondernemende vakantie te gaan zoeken.
Over de auteur

Peter de Boer

Deze tekst is geschreven door Peter de Boer om meer inzicht te geven over jongerenreizen en de soorten jongerenreizen. Op dit moment zijn de jongerenreizen Griekenland erg populair, dit is ook vanwege de prijs en het feest.


Meest bekeken - Alle categorieen