Categorieen


Pagina's

Busreis wat zijn de voor en nadelen

Als het over de busreis gaat, dan gaat het niet over een trip van de kant van de stad naar de andere. Het gaat (meestal) over een langdurige reis, die gemiddeld zo'n 10 tot 20 uur duurt voor bestemmingen binnen Europa. Dit betekent weliswaar dat je een deel van je vakantie al kwijt bent aan de reis, maar dit wordt bij iedere reismaatschappij gecompenseerd door de vakantie bijvoorbeeld 10 dagen in plaats van 8 dagen (met het vliegtuig) te laten duren.

Bestemming busreizen
Er zijn veel bestemmingen voor een busreis. Je kunt een bus excursiereis of een busrondreis boeken, een culturele busreis met reisleiding, een winterexcursiereis of een stedentrip per bus. Er zijn voor alleenstaanden speciale single-vriendelijke busreizen. Of je nu van Parijs, Londen of meer van Praag en Wenen houdt, van sneeuw of juist van zon, zee en strand, er is altijd een bestemming naar keuze te vinden.  Dus even zoeken en je heb snel een leuke reis geregeld!

Buspendelvakanties naar de wintersport of de zon
Je kunt kiezen voor losse bustickets of complete arrangementen inclusief verblijf. Zo zorgen de Comfortabele Royal Class nachtpendels voor een comfortabele buspendelreis naar de bekende wintersportbestemmingen of een van de vele zonbestemmingen in Spanje, Kroatië en Italië of naar Hongarije of Oostenrijk. Je kunt 's morgens enigszins uitgerust aankomen bij je vakantiebestemming.

Voordelen busreizen
Er zijn een groot aantal voordelen van een busreis ten opzichte van een vakantie met de eigen auto of een vakantie met het vliegtuig. We geven je  hier een aantal voordelen:
-    Het is hartstikke makkelijk om met de bus te gaan; je stapt in op een afgesproken locatie bij jou in de buurt.
-    De bus stopt in Nederland op verschillende plaatsen om mensen op te pikken, dus je hoeft hiervoor zelf niet ver te reizen, wat bijvoorbeeld met een vliegreis vaak wel het geval is.
-    Je wordt direct naar de plaats van bestemming gebracht en kan de vakantie beginnen.
-    Het is voor kleinere groepen voordeliger dan een vakantie met de auto.
-    Het is meestal ook goedkoper dan een vliegreis, omdat je voor een vliegreis luchthavenbelasting moet betalen.
-    De sfeer in de busreis is gezellig, je leert nieuwe mensen kennen en dit kan ook voor de reis al extra gezellig zijn, nieuwe mensen, nieuwe vrienden, nieuwe gezelschappen voor tijdens je vakantie. Samen een hapje eten en drinken en nieuwe dingen gaan bekijken, een herinnering die je niet meer gaat vergeten.

Nadelen busreizen
Natuurlijk heeft een busreis ook nadelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:
-    Het duurt langer dan een vliegreis en het is minder comfortabel.
-    Met een auto kun je zelf kiezen wanneer je stopt.
-    Een busreis kan best zwaar zijn.
-    De beenruimte is acceptabel, maar vaak zeker niet luxe.
Wegen de gezelligheid en de kosten hier tegen op? Ga dan gewoon lekker een keer met de bus op vakantie! Je hebt zelf in de hand wat je gaat kiezen, kies daarom nu voor gezelligheid en probeer het eens met de bus!
Over de auteur

Dennis de Vries

Hoezo busreizen Nederland? Het kan zijn dat je een uitstapje wil maken naar een stad en je bent wat ouder dan is het ideaal om dit te doen door middel van een busreis. Deze busreizen zijn vaak goed georganiseerd en als je instapt is je vakantie begonnen.


Meest bekeken - Alle categorieen