Categorieen


Pagina's

De kosten van een stukadoor

De vakmensen hebben een hoger tarief dan de mensen die een hobby uitoefenen. Een goede vakman heeft toch wel voordelen, hij is namelijk sneller klaar en weet wat hij moet doen. Hij weet precies welke materialen nodig zijn en kan ook aangeven wanneer hij klaar is met het klusje. Je kunt ook zelf iets aan het stucwerk hebben gedaan, dan heb je wellicht al ervaren dat het een lastig klusje is. Je  moet de muur voorbewerken e.d. Je kunt het daarom maar beter laten doen en als je merkt dat je het te duur vindt dan kun je misschien een deel zelf doen om te oefenen, als je het dan eenmaal door hebt kun je de rest van het huis aanpakken. Het kan ook zijn dat je iemand kent die stukadoor is en die kan wellicht voor een leuke prijs jouw huis weer mooi komen maken.

Kiezen voor een gladde muur of een patroon
Je kunt kiezen voor een gladde muur maar je kunt ook een patroon nemen. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk, maar welke ga je  nu kiezen?  Als je de muur zelf wilt gaan verven of behangen dan kun je het beste kiezen voor een gladde muur. Je kunt dan de kleur kiezen die je wenst en je kunt aan de slag. Je kunt ook een sierlaag kiezen en daar mee aan de slag gaan, maar eerst goed kijken naar de mogelijkheden en dan de keuze maken welke muur het beste bij welke kamer past. Je kunt ook per kamer een andere muur kiezen en een ander patroon nemen.

Hoe vind ik een goede stukadoor
Een goede stukadoor kun je op verschillende manieren vinden, je kunt hierbij denken aan internet, maar ook aan vrienden of de krant. Je kunt de bedrijvengids na gaan lopen en eens kijken welke namen daar in staan, die kun je dan op internet in gaan typen en dan kom jij er achter of dat ze goed bekend staan. Als een bedrijf het druk heeft is dat vaak een goed teken en kun je er vanuit gaan dat ze goed werk afleveren. Daarom moet je eerst eens rond gaan kijken wie het uit kan voeren en offertes aanvragen, neem nooit de eerste de beste stukadoor die je tegenkomt, want je weet nooit wie je tegen gaat komen en welke prijzen hij of zij in rekening  gaat brengen. Neem daarom altijd even de tijd om iemand te zoeken zodat je in ieder geval nooit teveel gaat betalen.

Wat kost een stukadoor
De kosten zijn niet altijd duidelijk. Gemiddeld gaat het over 20 tot 25 euro per uur. Maar als iemand als ZZP’er aan de slag gaat dan kunnen de tarieven een stuk hoger liggen omdat zij dan ook de verzekeringen e.d. zelf moeten betalen. Zoek een goede stukadoor uit zodat je huis weer gaat stralen van binnen en het geld moet het natuurlijk ook waard zijn. De kwaliteit is daarom van groot belang, mocht je nu vrienden hebben die de muren pas hebben laten doen, ga dan kijken naar het resultaat en vraag een telefoonnummer van de stukadoor zo weet je hoe het werk is dat hij aflevert en je kunt dan zelf een offerte aanvragen.
Over de auteur

Rick Visser

Het advies dat ik je kan geven is! Vraag meerdere stukadoor prijzen aan en vergelijk. Ga je dan akkoord? Dan kun je een afspraak maken en is het huis binnenkort weer als nieuw, de muren zijn namelijk erg belangrijk in een woning.
En het oog wil ook wat.


Meest bekeken - Alle categorieen