Categorieen


Pagina's

Redenen om te migreren naar Google Apps for Business

De migratie van offline software naar de cloud voor bedrijfsdoeleinden is vaak een complexe stap waarbij externe kennis en ervaring nodig is om een succesvolle overstap te maken. Google Apps is bijvoorbeeld een bewezen online platform om op te werken. De toolset van Google Apps for Business bevat alles wat nodig is voor een gemiddeld bedrijf, van een tekstverwerker tot spreadsheets. Ook kunnen bestanden online opgeslagen worden zodat iedereen in het team erbij kan, ongeacht de locatie. Dat maakt werken buiten het kantoor makkelijker dan ooit en deze mogelijkheid is de reden waarom steeds meer bedrijven de overstap wagen.

Ondanks de hype rondom online platformen voor het bedrijfsleven is het belangrijk om degelijke motieven te hebben voor de overstap. Het idee om het nieuwe werken toe te passen alleen is niet voldoende. Nieuw hoeft voor uw organisatie namelijk niet perse beter te wezen. Toch gaan de meeste bedrijven er wel op vooruit om werken in de cloud toe te passen in de organisatie. Een goed lopende Google Apps migratie is dan wel vereist.

Een aantal motieven voor het nieuwe werken kunnen de volgende punten zijn.

Geen eigen servers beheren

Bedrijven met een twintigtal werknemers kunnen er niet aan ontkomen. Kantoorbanen zijn gedreven op computers en waar bestanden centraal opgeslagen moeten worden zijn er servers nodig. Het meest kosteffectief was om eigen servers aan te schaffen. Servers kunnen beheerd worden door een externe partij maar kunnen ook zelf beheerd worden. Als het in eigen beheer gebeurd kost dat veel tijd en niet elke organisatie heeft de nodige vaardigheden in huis. Externe partijen kunnen ingeschakeld worden om het bedrijfs ICT op zich te nemen. Het personeel kan vaak via een VPN verbinding thuis gaan werken. Toch is dit niet altijd makkelijk op te zetten. Als zo’n organisatie overstapt naar Google Apps is het niet meer nodig op servers op het kantoor te houden. De servers worden namelijk door Google gehost waardoor er totaal geen aandacht geschonken hoeft te worden aan het beheer ervan. Ook zijn de kosten een stuk lager dan als een bedrijf ingehuurd moet worden om de servers regelmatig te updaten.

Betere email oplossingen

De meeste bedrijven maken gebruik van Outlook waarbij al het email verkeer via een server gaat die of in eigen beheer staat of extern beheerd wordt door een hosting partij. Hoewel Outlook prima werkt is het niet altijd de meest stabiele oplossing. Gmail is de meest gebruikte webmail onder consumenten en zo weten zij ook goed om ermee om te gaan. Gmail is snel, voorzien van Gtasks als takenlijst en voorzien van labels dat een stuk beter werkt met een aantal getting things done methoden. Ook kan Gmail eindeloos uitgebreid worden met extenties en diensten van derden. En dat maakt Gmail een killer app en vaak een belangrijke reden om over te stappen naar Google Apps.

Naast deze punten zijn er tallozen andere redenen om de overstap te wagen naar cloud computing. In elk geval is het van belang een partij aan te nemen die uw organisatie helpt met het maken van de overstap.
Over de auteur

Albert

Caase.com is gespecialiseerd in cloud computing en heeft vele bedrijven geholpen met een succesvolle Google Apps migratie.


Meest bekeken - Alle categorieen