Categorieen


Pagina's

Reparatie van de Samsung Galaxy: belangrijke misverstanden.

Smartphone gebruk in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld, neemt toe. Er is –mede door de teruglopende omloopsnelheid van smartphones - ook steeds meer behoefte aan reparatie van Samsung Galaxy toestellen. Meer gebruik heeft meer schade tot gevolg. Tenminste dat blijkt uit de grote hoeveelheid aanvragen voor reparaties van de technische producten van Samsung.

Mensen hebben vaak geen positief beeld bij reparaties van smartphones. Men denkt dat het lang duurt, dat het duur is en dat de kwaliteit van je telefoon erop achteruit gaat. Een nieuwe kopen blijkt voor sommige mensen een meer voor de hand liggende keuze te zijn. Het is niet voor iedereen duidelijk waar je je Samsung Galaxy kan laten repareren, wat de kosten hiervan zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Dit artikel gaat in op drie belangrijke vragen die veel mensen hebben als het gaat om reparaties van smartphones of tablets.

Bij Samsung Galaxy reparaties gebruikt men altijd goedkoop materiaal

Veel mensen gaan er van uit dat bedrijven die Samsung producten repareren proberen te profiteren van de klant. Men denkt daarom dat het materiaal dat bij reparaties gebruikt wordt niet van de besate kwaliteit is. Dit houdt veel mensen tegen om hun Samsung Galaxy s3 of s2 te repareren. In de praktijk blijkt dit toch anders te zijn. Het ene bedrijf gebruikt wat goedkopere materialen dan de ander, maar over het algemeen gebruiken Samsung reparatie centers onderdelen die van vergelijkbare kwaliteit zijn als de originele onderdelen. Sommige bedrijven werken zelfs uitsluitend met originele materialen om de kwaliteit van de telefoon op niveau te houden.

Bedrijven die Samsung reparaties uitvoeren hebben enorme marges.

Was het maar zo dat reparatiebedrijven hoge marges kunnen blijven hanteren. Gelukkig voor de consument is er behoorlijke concurrentie op de markt, waardoor prijzen automatisch marktconform blijven. Voor een buitenstaander kan het reparatiebedrag hoog lijken. Toch valt dit erg mee. De prijs voor techniek is nog steeds hoog. Ook moet de kwaliteit van Samsung Galaxy producten of onderdelen gewaarborgd worden, waardoor men vrijwel nooit werkt met goedkoop materiaal. Besef goed dat in de prijs voor de reparatie meerdere dingen zijn meegerekend. Denk aan het aanschaffen van het onderdeel wat vervangen moet worden, het laten verzenden ervan en de arbeid die verricht moet worden om het toestel te repareren. Daarnaast heeft het bedrijf ook een pand wat betaald moet worden en komen er elke maand rekeningen binnen die direct verband houden met het ondernemen. Alles wat daarna overblijft is winst. U kunt zelf ook wel nagaan dat die marges op de reparaties dan toch wel meevallen.

Het duurt lang voor je het apparaat terug hebt.

Samsung voert zelf ook reparaties uit aan de Samsung Galaxy s3, Samsung Galaxy s4 en Samsung Galaxy s2. Wanneer je je samsung Galaxy wil laten repareren, kun je deze opsturen. De retourtijd bij Samsung is inderdaad vrij lang. Vaak ben je je toestel enkele weken kwijt. Gelukkig krijg je tijdelijk een vervangend leentoestel. Meer mensen vinden daarom vaker de weg naar de locale reparateur. Vooral door de korte levertijd is dit een goed alternatief voor de reparatie door samsung zelf. Veel Samsung reparatie centers kunnen zelfs uw toestel repareren terwijl u wacht. Vaak hebt u binnen 30 minuten uw eigen toestel met de nieuwe onderdelen weer in uw hand.
Over de auteur

Sam

Toestellen van Samsung gaan wel eens stuk. Reparaties zijn daarom steeds meer in trek. Mensen zijn vooral op zoek naar Samsung Galaxy s3 reparatie. Ook bij u in de buurt zijn er aanbieders van Samsung Galaxy reparaties.


Meest bekeken - Alle categorieen