Categorieen


Pagina's

Wat is Hosted Exchange?

Hosted Exchange

 

Wat is Hosted Exchange?

Hosted Exchange is een zakelijke dienst, met deze dienst kan jij je e-mail, contacten en agenda delen met collega’s. Een van de grote voordelen is dat je altijd en over al je a-mail, contactpersonen en agenda kan bereiken via je webbrowser, smartphone PDA of tablet. Het is ook mogelijk om via Outlook bij je gedeelde bestanden te komen. Voor bedrijven is dit een mooie oplossing om te voorkomen dat hun contactpersonen, agenda’s en a-mails verloren gaan. Een andere mogelijkheid die je dan krijgt is om thuis te werken omdat jij je belangrijke gegevens van je bedrijf altijd en overal tot je beschikking hebt.

Een Hosted Exchange server huren?

Je kan natuurlijk een Hosted Exchange server huren bij een internet service provider. Als je dat doet dan ben je zelf goedkoper uit omdat je zelf geen dure server meer aan hoeft te schaffen. Een ander voordeel om bij een ISP een server te huren is omdat je er dan zelf geen omkijken meer naar hebt, dat komt doordat de internet service provider dan verantwoordelijk is voor de updates, onderhoud en reparaties. Als je een server huurt kan je dus meteen aan de slag en heb je er zelf niet veel over te weten.

 

Wat zijn de voordelen?

  • Gebruikers van Hosted Exchange kunnen bij elkaars agenda kijken en vergaderingen plannen.
  • Aan jou kant hoeven er geen wijzigingen plaats te vinden binnen je eigen netwerk.
  • Doordat er gebruik gemaakt kan worden van Microsoft Web Access kan je de informatie via elke internet browser benaderen.
  • Al je waardevolle gegevens en Outlook bestanden worden niet langer meer op je computer of laptop bewaard maar op een server.
  • Wanneer er iets met je telefoon is (bijv. verloren of gestolen) dan staan al je contactpersonen nog opgeslagen op de server.

Het is eenvoudig om bij een ISP verschillende diensten zoals Hosted Exchange, domeinnamen, webhosting en zelfs eigen servers af te nemen. Door het uit te besteden is er geen nadeel van onderhoud en heb je altijd up-to-date diensten waarvan je gebruik kunt maken. Uiteindelijk betaal je dan een paar euro per maand, als je dit zelf doet, dat kost het veel meer en is het een stuk duurder om het te onderhouden. Als er een keer wat kapot gaat dan kost het veel meer tijd en dus geld om het weer in orde te maken. Mijn advies is dan ook om het altijd ergens af te nemen en niet zelf te gaan knutselen met het installeren hiervan en uiteindelijk een stuk duurder uit te zijn.
Over de auteur

Dennis

Het is heel leuk om over verschillende diensten van hosting providers te schrijven. Mijn interesse is er om mensen te leren wat ze met Hosted Hosted Exchange, E-mail en webhosting kunnen doen. Mocht je meer willen weten over bepaalde diensten dan schrijf ik hier uiteraard meer over naar wens.


Meest bekeken - Alle categorieen