Categorieen


Pagina's

Japanse gadgets en games

Japan is nog steeds hip. Dit is natuurlijk al een aantal jaren het geval, met de komst van Japanse tekenfilms (anime) en bekende games en consoles die uit het land van de reizende zon komen. Ook de gadgets uit Japan worden vaak onder de loep genomen. Toch is een van de populairste vormen van entertainment uit Japan nog niet veel aan het licht gekomen...

Wat is Pachinko?

Pachinko is een spel. Het is veelal te vinden in arcade hallen en ziet er uit als een soort van hypermodrne flipperkast. Het werkt niet met geld, maar met ijzeren balletjes die in een snel tempo naar beneden komen. 

Pachino begon ooit als een aangepaste versie van het Franse spel Bagatelle. Het woord 'Pachinko'  is een verbastering van 'Gachinko' - een term uit de sumo worstel wereld en het woord 'Pachi' wat de omschrijving is van het geluid dat de balletjes maken. 

In Japan werd het al snel populair toen het een verandering doormaakte van een kinderspelletje naar een algemeen geaccepteerd spel. Het was overal buiten te spelen op pleintjes waar er grote, nog niet geautomatiseerde kasten stonden. 

Pachinko tegenwoordig

Tegenwoordig is Pachinko heel anders. Het heeft een ware revolutie meegemaakt. Daar Japan natuurlijk het land van de gadgets is, kon het ook niet uitblijven dat een spel zoals Pachinko, wat met de hand gespeeld werd en verder niet voorzien was van electronica, op een gegeven moment ook gemoderniseerd zou worden.

De kasten van de Pachinko spellen zijn nu volledige aangepast en hebben ten eerste een goede LED verlichting. Daarnaast zijn er geluiden die je te horen krijgt tijdens het spel en bewegen sommige van deze kasten zelfs wanneer je een punt scoort. Ook zit er in het midden een videoscherm, waarop je bonus spelletjes kan spelen wanneer je deze hebt verdient.

Kortom, de huidige Pachinko kast is in feite niets meer zoals het ooit was- een klein handspelletje met pinnetjes en balletjes... maar het speel principe is nog wel hetzelfde.

Pachinko spelen?

Pachinko speel je in Japan zelf in de grote arcade hallen, zoals aangegeven niet voor geld, maar met ijzeren balletjes. Het doel is in principe om nog meer van deze ijzeren balletjes te verzamelen. Hoe meer balletjes, hoe hoger je score. Er zijn highscores ingesteld welke je kan proberen te verslaan.

Je speelt de ijzeren balletjes, die naar beneden komen vallen, met een soort van flippers in bepaalde gaatjes. Deze gaatjes zijn gekoppeld aan een hoeveelheid punten en soms aan bonus games. 

Buiten Japan zie je Pachinko maar zelden. Er zijn mensen die de kasten hebben geimporteerd, maar over het algemeen is dat wel lastig. Op het internet zijn er tegenwoordig wel gratis Pachinko spelletjes te spelen die op zich wel lijken op de echte kasten.

Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je op het internet dus talloze gratis pachinko spelletjes vinden. Veel geluk! 
Over de auteur

Pachina

Als fevrent gamer en gadgetfreak zoek ik iedere dag het internet af naar opmerkelijke verhalen over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met online gamen, gadgets en dergelijkenl. Mijn voorkeur gaat uit naar Japanse spellen, zoals het spel Pachinko spelen, en natuurlijk ook online Pachinko, wat in opkomst lijkt te zijn. 


Meest bekeken - Alle categorieen