Categorieen


Pagina's

Het droge ogen sydroom

Het droge ogen syndroom betekend dat de traanklier of bijbehorende klieren in de buurt van het oog niet genoeg tranenvocht produceren. Het is ook mogelijk dat de klieren van Meibom een verminderde olieproductie hebben, wat leidt tot overmatige verdamping van de tranen . Deze verdampende droge ogen worden beschouwd als de primaire oorzaak of een sterk bijdragende factor aan de meeste droge ogen .

Het droge ogen syndroom heeft vele oorzaken . Het komt voor als deel van het natuurlijke verouderingsproces ( vooral tijdens de menopauze bij vrouwen ) ; als een neveneffect van veel medicijnen , zoals antihistaminica , antidepressiva , bepaalde bloeddrukgeneesmiddelen , Parkinson medicijnen en anticonceptiepillen ; of omdat je in een droge , stoffig klimaat woont .

Als uw huis of kantoor is voorzien van airconditioning of een droog verwarmingssysteem dan kan het je ogen laten uitdrogen . Een andere oorzaak is onvoldoende knipperen, wanneer je lang staart naar een computerscherm. Droge ogen zijn ook een symptoom van systemische ziekten zoals lupus , reumatoïde artritis , oculaire rosacea of Sjögren syndroom ( een triade van droge ogen , droge mond en reumatoïde artritis of lupus ) .

Langdurig dragen van contactlenzen is een andere oorzaak ; in feite , droge ogen zijn de meest voorkomende klacht onder dragers van contactlenzen .

Uit recent onderzoek blijkt dat het dragen van contactlenzen en droge ogen kan een vicieuze cirkel zijn. Het droge ogen syndroom laat je contactlenzen ongemakkelijk voelen , en verdamping van vocht uit contactlenzen verergert de symptomen van droge ogen . Nieuwere materialen contactlenzen en lens care producten kunnen helpen om de droogheid te verminderen van je contactlens.

Onvolledige sluiting van de oogleden , ooglid -en vaatziekten en een tekort aan de scheur- producerende klieren zijn andere oorzaken die droge ogen veroorzaken .

Elke component van de traanfilm wordt een kritische doel. Bijvoorbeeld , scheur lipiden voorkomen verdamping en verhoging van smering , terwijl mucines helpen verankeren de tranen aan het oogoppervlak .

Het droge ogen syndroom komt vaker voor bij vrouwen , mogelijk als gevolg van hormonale schommelingen . Een recente studie toont ook aan dat het risico van droge ogen bij mannen neemt toe met de leeftijd . Recent onderzoek suggereert dat roken , ook kan uw risico van droge ogen te verhogen .

Met de toegenomen populariteit van cosmetische ooglidcorrectie ( ooglidcorrectie ) voor een betere uitstraling , worden klachten van droge ogen nu af en toe geassocieerd met onvolledige sluiting van de oogleden na een dergelijke procedure .

Contactlenzen gevaren
Er zijn wat contactlenzen betreft ook diverse gevaren. Wanneer je lenzen voor langere tijd inhoudt, dan goed voor je is en dit geregeld doet, kan dit er toe leiden dat je je ogen beschadigd. Ook is het juist reinigen van de lenzen belangrijk. 

 
Over de auteur

bart

Heb je blijvend last van droge ogen, laat er dan door een specialist naar kijken.
Het kan ook zijn dat u last heeft van ontstoken ogen


Meest bekeken - Alle categorieen